Waarom is het zo duur voor een beginnende bestuurder om een autoverzekering te nemen?

Het wisselen van verzekering
7 november 2019
Show all

Waarom is het zo duur voor een beginnende bestuurder om een autoverzekering te nemen?

Heb je je eerste auto gekocht? Dan komt er gelijk veel op je af. Je moet namelijk ook nog een aantal zaken achter de schermen regelen voordat je daadwerkelijk in jouw auto mag gaan rijden. Een daarvan is een autoverzekering. Een WA-verzekering is namelijk verplicht om de wegen op te mogen. Alleen als je net jouw rijbewijs gehaald hebt, zijn de prijzen per maand niet mals. Maar hoe kan het dan dat de prijzen na een aantal jaren veel lager uit gaan vallen? Je leest hier waarom.

Je bent een hoger risico op de weg

Als beginnend bestuurder een autoverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Je wordt de eerste vijf jaar namelijk als beginnend bestuurder gezien, waarbij je strenger aangepakt wordt bij een verkeersovertreding. Je moet nog veel rijervaring opdoen en de kans is daarbij groter dat je ook schade gaat rijden. Verzekeraars zouden jou daarom als een groter risico kunnen zien en rekenen hierdoor ook een hogere premie voor de verzekering die jij afsluit. Na deze vijf jaar ga je merken dat jouw maandbedrag fors omlaag kan gaan. Het kan soms enkele tientjes gaan schelen in de maand.

Geen korting voor jongeren

Daarbij heeft een hogere premie van jouw autoverzekering ook te maken met het aantal schadevrije jaren. De schadevrije jaren moet je opbouwen door veel jaren geen schade te rijden. Hiermee bouw je ook een no-claimkorting op. Deze korting kan op de langere termijn oplopen tot wel 80 procent. Je kunt hierdoor dus niet profiteren van de kortingen en betaalt hierdoor altijd een hogere premie. Je kunt daarom het beste gaan vergelijken welke verzekering voor jou het goedkoopste gaat zijn. Hier vind je enkele verzekeringen die jou op weg kunnen helpen naar een goede keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.